Ungcamp.dk

Dobbelthed

noaHej, mit navn er Johnny, og jeg skal holde de to første bibeltimer på UngCamp 2014. Den første bibeltime skal handle om skabelsen – ’Fra vand til jord’ – og den anden om syndfloden og Noas Ark – ’Fra fald til flod’.

For nogle uger siden besøgte jeg en 4. klasse for at fortælle dem om Noas Ark historien. Og mens jeg tænkte over emnet, slog det mig, at der er to måder at forstå denne historie på. Og jeg fandt ud af, at sådan kan man faktisk forstå rigtig mange af Bibelens historier! Det handler om dom og frelse. Sendte Gud syndfloden for at bringe dom over den faldne verden? Eller handler historien i virkeligheden om, hvordan Gud frelste verden fra dens egen ondskab? Begge sider er vigtige, og de hænger nøje sammen. Vi møder denne dobbelthed mange steder i Bibelen, bl.a. i Jesu lignelse om hvedekornet, der må dø i jorden, før det kan vokse op og bære frugt:

Sandelig, sandelig siger jeg jer: Hvis hvedekornet ikke falder i jorden og dør, bliver det kun det ene korn; men hvis det dør, bærer det mange fold. (Joh. 12,24)

Hvor ser vi ellers denne dobbelthed?

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Nyheder, Reflektioner