Ungcamp.dk

Det vigtigste mirakel

Af Monika Kostera
CC A-SA

Brød og vand er to helt fundamentale dele i et måltid; men selvom man kan erstatte brød i et måltid, har vi altid brug for vand i en eller anden form. Derfor forstår vi godt den samaritanske kvindes reaktion på Jesus’ udtalelse:

Joh 4,14: ”Men den, der drukker af det vand, jeg vil give ham, skal aldrig i evighed tørste. Det vand, jeg vil give ham, skal i ham blive en kilde, som vælder med vand til evigt liv.” Kvinden sagde til ham: ”Herre, giv mig det vand, så jeg ikke skal tørste og gå herud og hente vand.”

Jesus manglede aldrig fysisk vand eller brød (han kunne fx skabe brød i Matthæusevangeliet 14, 16-20). Hvorfor? Fordi han selv var en åndelig kilde der overgik det fysiske. Vi ville sikkert synes, at det var helt vildt sejt, hvis kristne kunne skabe fysisk brød af intet, men prøv engang at overveje dette: er det ikke langt vigtigere, at det glædelige budskab om Jesus ikke mister sin kraft, selvom vi deler ud af det? Hvis vi indtager Jesus’ ord til os i dag, lever med ham af hele vores hjerte, elsker ham og har tillid til ham, så VIL der udgå en uudtømmelig kilde af livgivende ”vand”, når vi arbejder på Guds riges udbredelse ved evangeliet om Jesus Kristus – det er et løfte fra Gud.

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

Bjarke Brondbjerg

Jeg er et generelt glad menneske der nyder de små ting i livet; at have arme og ben og at jeg både kan tænke og føle, men min største passion i livet er min hang til at være Kristusfil (dvs. én der elsker Kristus). På UngCamp nyder jeg bl.a. de dybe samtaler, at spille volley og det generelt fabelagtige fællesskab. Du er velkommen til at udfordre mig med svære spørgsmål ift. tro.
Alder:
26 år
Beskæftigelse:
Læser kandidat i teologi
Antal gange på UngCamp:
4 gange
Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Reflektioner