Ungcamp.dk

Livgivende vand

Handful_of_Water af Biswarup Ganguly  CC BY 3.0

Handful of Water af Biswarup Ganguly
CC BY 3.0

Når der er dåb i den kirke jeg kommer i, sker det sommetider, at jeg lige må tørre en tåre væk fra øjnene… Jeg bliver rørt over det store, at det lille barn og jeg dermed kommer i familie med hinanden – Guds familie!

Det er noget mærkelig noget med dåben. Den består et forholdsvis simpelt ritual og nogle ord. Vi tænker det muligvis mest som en fin tradition, der markerer livets begyndelse. Teoretisk ved vi måske også godt, at den er vigtig. Men når alt kommer til alt, er det vist svært for de fleste af os at rumme hvad det er, der sker, når de der tre håndfulde vand bliver smidt i hovedet på et menneske.
I 1 Pet 3,20-21 bliver dåben og Noas ark sammenlignet med hinanden. Det hjælper os måske til at forstå lidt bedre, hvad der er spil i dåben. For ligesom arken reddede livet for dem, som var i den, redder dåben også de døbte. Dén giver nemlig et nyt liv. Som varer evigt

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Reflektioner