Ungcamp.dk

Sivende vand

Har du nogensinde være med til en vandstafetIMG_2759, hvor du skulle flytte vand fra et sted til et andet? Nogen gange bruger man munden til det, andre gange et sugerør, men sjældent kun hænderne. For tager man vand op i hånden så forsvinder det næsten lige så hurtig som det kom, det siver ud mellem fingrene især hvis du skal løbe med det.

Sådan kan det også være med vores tillid og mod. Israelitterne kendte det kun alt for godt:

Mændene i Aj slog seksogtredive af dem ihjel. De forfulgte dem fra byporten til stenbruddene og huggede dem ned på skrænten. Da mistede folket modet; det sivede bort som vand. Josvabogen 7,5

Israelitterne havde lige vundet en stor sejr ved Jeriko og nu skulle de forsætte med at indtage det land de var lovet. Men et enkelt nederlag gjorde at deres mod fuldstændigt forsvandt som vand der siver bort.
Sådan kan jeg også have det – at bare små ting vælter læsset og får mit mod til at sive bort. Gør at jeg ikke kan se lyst på fremtiden.
Hvad gør jeg så? Synker jeg sammen og tørre ud?

Netop der, oplever jeg at Gud tager hånd om mig og løfter mig op.
Man kan sige han tætner min skål og gør at jeg kan holde modet oppe.
Hvad gør du når modet svigter?

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Reflektioner