Ungcamp.dk

Søer

Der intet udløb fra det døde hav, derfor er vandet så salt. Billedet viser det døde hav og er taget fra bjergfæstningen Massada.

Der intet udløb fra det døde hav, derfor er vandet så salt.
Billedet viser det døde hav og er taget fra bjergfæstningen Massada.

I Palæstina er der to kendte søer. Den ene er Galilæa sø som ligger i Nord. Det var her, at Jesus gik på vandet, og disciplene oplevede at fange store mængder fisk på Jesu bud om at smide nettet ud igen på den anden side (Joh 21,6)
En lille flod – Jordan – løber igennem Galilæa sø og fornyer vandet. Derfra løber Jordan videre ned syd på, hvor den løber ud i Det Døde Hav (som egentlig er en sø). Vandet i Det døde hav indeholder ca. 30% salt;  til sammenligning har middelhavet (som ellers smager salt) kun  ca. 3,5 %. Så INTET kan leve i det døde hav. Den store forskel på de to søer er, at der ikke er noget udløb i det døde hav.

Det samme gælder troen; Taknemmelighed til Gud bliver større i lovsang og kærlighed vokser hos alle parter når den udtrykkes i gerning og ord. Der skal være et gennemløb af, at vi hører, og vi giver videre. Det er bl.a. derfor der står i Jakobsbrevet:

Vær ordets gørere, ikke blot dets hørere …  Men den, der fordyber sig i frihedens fuldkomne lov og bliver ved den og ikke er en glemsom hører, men en gerningens gører, han skal være salig ved det, han gør. (Jak 1,22a+25)

Man siger også, at ”delt glæde er dobbelt glæde, men delt sorg er halv sorg”. Hvad holder dig tilbage for at udtrykke og dele både glæde og sorg, tro og tvivl?

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

Bjarke Brondbjerg

Jeg er et generelt glad menneske der nyder de små ting i livet; at have arme og ben og at jeg både kan tænke og føle, men min største passion i livet er min hang til at være Kristusfil (dvs. én der elsker Kristus). På UngCamp nyder jeg bl.a. de dybe samtaler, at spille volley og det generelt fabelagtige fællesskab. Du er velkommen til at udfordre mig med svære spørgsmål ift. tro.
Alder:
26 år
Beskæftigelse:
Læser kandidat i teologi
Antal gange på UngCamp:
4 gange
Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Reflektioner