Ungcamp.dk

Ungdommens kilde

Alle leder efter ungdommens kilde

I marts måned 1513 sejlede Juan Ponce de León ifølge legenden mod Amerika på jagt efter ungdommens kilde. Den skulle efter sigende have ligget i landet Bimini og kunne give ungdommen tilbage til enhver, der drak af den. Noget som Kong Ferdinand II med garanti var interesseret i, eftersom hans dronning var 35 år yngre end ham selv.

Litteraturhistorien vælder med historier om ungdommens kilde. Fra Herodot til Pirates of the Carribean. Spredt over hele verden og til alle tider har mennesket ønsket sig og stræbt efter den evige ungdom, i hvilken form den så end måtte være. Men det er jo blot en legende. Eller er det?

Hvad hvis jeg sagde dig, at ungdommens kilde findes? At det ikke er en skrøne? Den ligger ganske vist ikke i Bimini, og det er ikke Juan Ponce de León’s erindringer, der har åbenbaret den for os, men i Johannes’ Åbenbaring 22,1 skriver apostelen om den:

Og englen viste mig floden med livets vand, klart som krystal, den vælder ud fra Guds og Lammets trone.

Nu lever vi og er dødelige, men en dag vil Gud skabe en ny himmel og en ny jord, hvor ungdommens kilde skal springe og give det evige liv til enhver, der drikker af den. Det er det, vi jager efter, og det er målet for vores liv, som Paulus skriver i Fil 3,12-14. Det er det, vi skal samles om på Ungcamp, hvor vi håber, at din længsel og stræben efter det evige liv kan vækkes eller fornys, så du en dag kan smage den sande ungdommens kilde.

Frem til Ungcamp 2014 vil vi med jævne mellemrum ligge en refleksion ind på ungcamp.dk. Følg med her på siden eller på Facebook.

 

Jonas Kjøller-Rasmussen

Alder:
26 år
Beskæftigelse:
Teologistuderende
Antal gange på UngCamp:
7
Udgivet den af Niels Friberg
Kategorier 2014, Reflektioner